De grijsgrauwe stad Aberdeen staat weer in het teken van een aantal bijzonder gruwelijke misdrijven. Het begint met de vondst van het levenloze lichaam van een prostituee in de roze buurt. Ze is zwaar mishandeld en gewurgd achtergelaten in een donkere steeg. Voor inspecteur Logan McRae de perfecte start van weer een belabberde dag. 

Nog geen paar maanden geleden was hij de held van de lokale politiemacht met een gouden toekomst in het verschiet, tot een mislukte inval waarbij een collega zwaar gewond raakte roet in het eten gooide. Logan werd verbannen naar de ?Screw-Up Squad?, een unit gevuld met falende, waardeloze inspecteurs, geleid door de cynische en onconventionele inspecteur Steel. 

Ze krijgen nog een tweede gruwelzaak voor hun kiezen, na de ontdekking van zes lijken in een afgebrande woning waarvan alle deuren en ramen van buitenaf waren dichtgeschroefd. En net wanneer Logan zijn kans ruikt om te kunnen bewijzen dat hij niet thuishoort in Steel?s unit, wordt een tweede vermoorde prostituee gevonden. 

 

Oorspronkelijke titel: Dying Light
ISBN: 9789047500148 
Uitgever:Van Holkema & Warendorf
Verschenen:14 januari 2014
Pagina’s: 384

 

 

FacebookFacebook MessengerWhatsAppPinterestTwitterEmail