Met dekomst van de Tab hier in huis ging de wereld van E-Books voor mij open. En zo op de bank binnen is dat geen probleem maar buiten is lezen op een  tab geen feestje. De schittering van het zonlicht  is dan zo vervelend dat ik daar goed hoofdpijn van krijg. Dus kocht ik een reader.

Eigenwijs als ik ben wilde ik er niet een met een E-ink scherm (dat knipperen zag er op de Sony erg irritant uit) dus werd het een reader met mat tft scherm. Voordeel hiervan is dat deze dus ook werkt met verlichting achter het scherm en zo dan ook in de avonduren goed te gebruiken. Dit voordeel bleek voor mij een nadeel te zijn. Het staren in een verlicht scherm is mede de oorzaak van de hoofdpijn aanvallen die me plagen de laatste weken.
Nu lees ik best veel, vooral als ik lekker buiten kan zitten kan ik me uren vermaken met een boek. En dat uren turen naar een scherm met verlichting is dus niet zon goed idee voor Migraine klantjes zoals ik die nogal gevoelig zijn voor licht.
E-ink schermen daarin tegen schijnen veel rustiger te zijn voor de ogen en minder hoofdpijn te veroorzaken.
Na lang overleggen met mezelf heb ik dan toch deze week een reader gekocht met een E-ink scherm. Zo ben ik nu de trotse bezitster van een Onyx i62 *blij*

no images were found

share on Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone